top of page

MITÄ VOICEFULNESS-KURSSILLA TEHDÄÄN?

Voicefulness-kurssilla ei tarvitse tuottaa “oikeanlaista” ääntä. Riittää että aistii omaa ääntään avoimin mielin. Opetukseen ei kuulu minkäänlainen äänen kriittinen kuuntelu tai arviointi. Tärkein anti on se, mitä kukin kokee omassa kehossaan.
wix rinkula 001.png

Harjoitukset tehdään ryhmässä

Voicefulness-harjoitukset koostuvat  yksinkertaisista äänteistä, vapaasta äänestä ja hellävaraisesta liikkeestä. Teemme harjoituksia istuen, seisten ja makuuasennossa. Harjoitukset tehdään ryhmässä, rauhallisessa ja sallivassa ilmapiirissä. Kukin saa tehdä harjoitteet omista lähtökohdistaan keskittyen omaan kehoonsa ja ääneensä.

Äänen avulla asetumme läsnäolevaksi omaan kehoomme

Voicefulness-harjoituksissa huomio on kehollisen kokemuksen kehittymisessä. Harjoitusten avulla opimme havainnoimaan kehon sisäistä tilaa ja liikettä, äänen värähtelyä kehossa sekä tunteiden liikehdintää. Autamme kehoa päästämään irti jännityksistä ja löydämme keinoja olla kehossamme myös kivun ja hankaluuden aistimusten kanssa. Parhaimmillaan harjoitukset tuovat virtaavuuden ja elävyyden tunnetta koko kehoon.

Etsimme harjoituksissa sellaista ääntä ja liikettä, joka tuntuu omassa kehossa luontevalta ja vaivattomalta. Tämän vuoksi harjoituksissa ei tarvitse tuottaa ääniä tai liikkeitä tarkasti ulkoisen mallin mukaan, eivätkä harjoitusten äänet sijoitu puheen tai laulun alueelle. Voit kuitenkin hyödyntää kurssin oppeja myöhemmin myös puhumiseen ja laulamiseen, jolloin niihinkin voi löytyä suorittavan asenteen tilalle sallivampi ja rennompi ote.

Saat kattavasti tutkittua tietoa äänestä ja kehotietoisuudesta

Kurssilla saat tietoa kehon, äänen, tunteiden ja tietoisuuden yhteydestä sekä siitä, miten voit omalla äänelläsi vaikuttaa hyvinvointiisi. Lisäksi jaamme kokemuksia keskustellen. Kukin voi osallistua harjoituksiin ja keskusteluihin siinä määrin kuin haluaa. Verkkokoulutuksissa pidämme kuitenkin videoyhteydet auki keskusteluiden aikana turvallisen ilmapiirin takaamiseksi.

Kuka on Voicefulnessin kehittäjä ja kouluttaja?
bottom of page