top of page

PERUSKURSSI
Voicefulness® - tietoista läsnäoloa äänessä

Voicefulness-kurssilla rauhoitumme aistimaan omaa kehoa ja ääntä ilman suorituspaineita. Kukin keskittyy omaan kokemukseensa ja samalla voimme huomata, miten ryhmän yhteinen ääni kannattelee ja hoitaa. Ääni avaa kehon rajat ja luo yhteyttä itseen ja muihin.
wix rinkula 001.png

Toteutus

Kahden päivän Voicefulness®-koulutuksessa opit harjoittamaan hyväksyvää läsnäoloa ja kehotietoisuutta oman äänesi avulla. Lisäksi saat käyttöösi äänellisiä keinoja stressinhallintaan ja hermoston vireystilan säätelyyn. Löydät myös uusia lähestymistapoja oman äänesi ja kehosi hyväksymiseen sekä ääni- ja tunneilmaisun avautumiseen.

 

Voicefulness-harjoituksissa kokeilemme, miltä erilaiset äänet tuntuvat kehossa. Omaa ääntä käytetään kehon sisäisen tuntoaistin herkistämiseen, jännittyneiden kehon alueiden tarkempaan havainnointiin ja jännitysten purkamiseen. Äänen lisäksi käytämme osassa harjoituksia myös hellävaraista liikettä. Tavoitteena on myös avata kokemusta siitä, millaista on olla äänessä oman kehon ehdoilla ja ilman suorituspaineita.  

Harjoitukset tehdään ryhmässä, rauhallisessa ja sallivassa ilmapiirissä. Kukin saa tehdä harjoitteet omista lähtökohdistaan keskittyen omaan kehoonsa ja ääneensä ryhmän äänten tukemana. Koulutuksen luento-osuuksissa pohdimme seuraavia teemoja: kehotietoisuus, ääni kehossa, tunteet ja affektit sekä vireystila ja ääni. Lisäksi jaamme kokemuksia keskustellen.

Mitä opit Voicefulness® -peruskurssilla?

 • Opit hyödyntämään omaa ääntäsi läsnäolon taidon ja kehotietoisuuden vahvistamisessa sekä vireystilan säätelyssä.

 • Pystyt havainnoimaan ääntäsi, kehon aistimuksia ja tunteitasi pyrkimättä muuttamaan niitä.

 • Löydät lisää luottamusta ja hyväksyntää omaa ääntäsi kohtaan ja kokemuksen siitä, miltä äänessä oleminen tuntuu ilman suorituspaineita.

 • Löydät itsellesi ja äänellesi enemmän tilaa omasta kehostasi ja oivallat, miten voit vahvistaa turvan tunnetta haastavissakin äänenkäytön tilanteissa.

 • Ymmärrät ihmisäänen toiminnan perusperiaatteet ja tiedät, miten voit vaikuttaa äänellä omaan ja toisten hyvinvointiin.

 • Huomaat, miten äänen värähtelyä ja äänentuoton liikkeitä voi käyttää ankkureina kehoon palaamiseksi.

 • Opit hyödyntämään vapaata ääntä ja erilaisia intonaatioita hyvinvointiin tähtäävässä äänityöskentelyssä.

 • Saat keinoja, joilla voit vahvistaa kehon ja mielen sekä hengityksen, äänen ja liikkeen yhteyttä.

 • Saat selkeässä muodossa tutkittua tietoa ja kokemustietoa kehotietoisuudesta, ihmisäänestä, tunteista, affekteista sekä autonomisen hermoston ja äänen yhteydestä.

 • Saat työkaluja äänen hyödyntämiseksi omassa työssäsi erilaisten asiakkaiden ja ryhmien kanssa.

 • Opit tietoista äänessä olemisen asennetta, joka toimii hyvänä pohjana myös puhe- ja lauluilmaisun kehittämisessä. 

​Kenelle?

​Kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat oppia hyödyntämään omaa ääntään läsnäolon taidon sekä kehon ja mielen hyvinvoinnin lisäämisessä. Erityisen hyvin kurssi sopii esimerkiksi istumatyöläisille, lihasten jännityksistä kärsiville, omasta äänestään epävarmoille ja erityisherkille.

Kurssille osallistuminen ei edellytä musiikillisia tai laulullisia taitoja eikä aiempaa kokemusta äänen harjoittamisesta. 

Voicefulness soveltuu esimerkiksi opetus-, kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan työntekijöille, luovien ryhmien vetäjille, valmentajille, kehollisten menetelmien ohjaajille, äänityöntekijöille (opettajat, myyjät, näyttelijät, laulajat), musiikkiterapeuteille, muusikoille sekä muille kuntoutus- ja terapiatyötä tekeville.

Onko sinulla kysyttävää kursseista?

Ota yhteyttä minuun sähköpostitse info@voicefulness.fi tai yhteyslomakkeella, joka löytyy täältä.

 

Ehdota koulutusta oppilaitokselle

Voit halutessasi ehdottaa Voicefulness-kurssia paikkakuntasi kesäyliopistolle, kansalaisopistolle tai muulle oppilaitokselle.

 

Kursseja ovat aiemmin järjestäneet mm.: Kansalaisfoorumi, Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto, Snellman-kesäyliopisto, Tampereen kesäyliopisto, Turun kesäyliopisto, Kauniaisten kansalaisopisto, Kristiinankaupungin kansalaisopisto. 

 

Tilaa koulutus

Voit tilata Voicefulness-kurssin tai räätälöidyn koulutuksen yrityksellesi, yhdistyksellesi tai yksityiselle ryhmälle. Koulutus toimii hyvin ammatillisena täydennyskoulutuksena tai työhyvinvointipäivän ohjelmana. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Katso tulevien kurssien ajankohdat ja lue aiempien osallistujien kokemuksia!
bottom of page